12 Aralık 2012 Çarşamba

AÇLIK OYUNLARI



 Açlıkoyunları-kapak.jpg

Bir diğer konumuz severek takip ettiğim okuduğum AÇLIK OYUNLARI orjinal adı ise the hunger games Amerikalı yazar Suzanne Collins tarafından 2008'de yayımlanmış gençlik romanıdır. Roman, uzak ve belli olmayan bir gelecekte Kuzey Amerika'da kıyamet sonrasında  kurulmuş Panem'de yaşayan 16 yaşındaki Katniss Everdeen'nın ağzından anlatılmaktadır. Halk, gelişmiş bir şehir olan Capitol tarafından yönetilmektedir. "Açlık Oyunları" her yıl ülkenin on iki mıntıkasından seçilen 12-18 yaş arası bir kız ve erkeğin tek kişi kalana kadar savaştığı bir televizyon programıdır.Bu yarışmada galip gelen bir kişidir. Konusunu kitabı okuyunca daha iyi anlarsınız eğer bilim kurgu tarzında film izliyor yada kitap okuyorsanız kesinlikle tavsiye ediyorum.

Benim bu kitabı okumaya başlamam ise lisenin son dönemlerinde kuzenimin tavsiyesiyle oldu. ilk olarak aşk oyunları olarak anladığım kitap isminin açlık oyunları olduğunu öğrenince hayal kırıklığı oldu  aşk romanları daha çok sevdiğimden olsa gerek ama kitaba başladığımda tek nefeste soluksuz okuyunca devamı ne zaman çıkacak diye sabırsızlıkla bekledim. Kitap 3 seriden oluşuyor. Sınavların yoğunluğundan son kitabına başlayamadım. en yakın zamanda seri tamamlayacağım.



Gelelim bu kitabın filme uyarlanmasına, filmin 2011 yazında çekilmeye başlanacağı belirtildi ancak ilk olarak 2013 diye duyurulan vizyon tarihi 2012'ye alındı ve film 23 Mart 2012'de vizyona girdi. Filmin yönetmeni Gary Ross; başrol oyuncuları ise jennifer lawrenceJosh HutchersonLiam Hemsworth ve Woody Harrelson'dur. 142 dakikalık filmin senaristi de Miley Cyrus'un babası Billy Ray Cyrus'tur.

şimdi bu güzel kitabın fragmanına bir bakın :)



Ayrıca filmi orjinal sitesinden takip edebilir ipad, iphone uygumalarına göz atabilirsiniz. bir bakın derim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder