12 Aralık 2012 Çarşamba

cıvıldaşma zamanı




İlgimi çeken bir haberle güne başlamak istiyorum bildiğimiz üzere hepimizin kullandığı twitter Türk kullanıcılar tarafından çok sevildi. ve dünya çapında ilk 20'ye girdi. ayrıca değinmek istediğim benzer bir konu ise ekonomik özgürlüğümüzün düşüklüğüyle teknolojiden faydalanmamızın ters orantıda olduğu, örneğin geçim sıkıntısı fazla olan kişinin kullandığı cep telefonuna baktığımızda farkı anlayabiliriz. ama bu konuya daha ayrıntılı bir biçimde başka zaman konuşuruz. Şimdi hızlı şekilde yükselen twitter'a geçelim :)

Kullanıcılarına 140 karakterle düşüncelerini ifade etme olanağı sunan twitter, 517 milyonluk kullanıcı sayısına erişti. 955 milyon hesap sayısını bulunan Facebook'tan sonra en büyük sosyal ağ konumunda bulunan twitter'daki Türk kullanıcıların sayısı da 3 ayda 1.8 milyon artarak haziran itibariyle 9 milyona ulaştı.

 
İSTANBULLU İLK 20'YE GİRDİ


Türkiye, İstanbul'da yaratılan trafikle de Twitter'ın listelerine girdi. Dünya çapında 10.6 milyar tweet'in atıldığı geçtiğimiz haziran ayında, bu tweet'lerin yüzde 27'sini, diğer bir deyişle 2 milyar 862 milyonunu coğrafi olarak konumlandırılmış olan tweet'ler oluşturdu. Bu 2.8 milyar adetlik aylık coğrafi tweet'in yüzde 0.7'sini (20 milyon) İstanbullu'lar attı. Bu 20 milyonluk aylık tweet'le, 15 milyonluk nüfusa sahip olan İstanbul, dünyada en fazla tweet atılan 12. şehir oldu. 'En çok şakıyan şehirler' listesinin zirvesinde ise söz konusu 2.8 milyar tweet'in yaklaşık yüzde 2.4'ünün (ayda 68.7 milyon Tweet) atıldığı Endonezya'nın başkenti ve en büyük şehri olan Cakarta, yer aldı. Listede yüzde 2.2 ile ( 62.9 milyon tweet) Tokyo üçüncü ve yüzde 2'lik ( 57.2 milyon tweet) oranla da Londra dördüncü oldu.
bu haberle ilgili daha detayla bilgi için tıklayınız
twitter'dan takip etmek için tıklayın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder